Wandeling naar Abrams Falls

De Abram Falls Trail is de meest populaire wandeling in de Great Smoky Mountains. De tocht is in totaal 5 mijl (8 kilometer) lang. Het pad gaat op en af, maar is nergens echt zwaar te belopen. Wel een lastige hindernis zijn de smalle bruggetjes: er liggen er 4 op deze route.

Het lijkt wel herfst met dit druilerige weer. Af en toe is er toch nog een vrolijk bloemetje.

De hele wandeling, 3 uur lang, loop ik net achter of net voor deze drie houthakkers die dode takken of omgevallen bomen van het pad afhalen / afzagen. Ze vinden wel dat ik steeds beter wordt in het oversteken van de enge bruggetjes.

AbramsFalls5

De Abrams Falls is het eindpunt van de wandeling, een bruisende waterval. Er zijn nog twee andere stellen aan het fotograferen. Er schijnen ook otters te leven in deze rivier. Ik zoek tevergeefs bij de boomstammen (als ik geen beer kan vinden dan maar een otter).

AbramsFalls7

De Great Smoky Mountains staan bekend om de 1500 zwarte beren die hier leven. Ze eten besjes. Mensen vallen ze zelden aan: in de hele geschiedenis van dit nationaal park zijn er twee doden gevallen door een aanval van een beer. Terwijl er maar liefst vier mensen verdronken zijn hier bij de waterval!

Op de terugweg zie ik aan de andere kant van de bomen veel paddenstoelen groeien – net herfst inderdaad.

AbramsFalls10

Er komen me nog wat groepjes wandelaars tegemoet, die me vragen hoe ver het nog is. En of de hele wandeling echt in 3 uur te doen is. Zelf ben ik na een kleine 3 uur terug bij de auto, net als het weer hard begint te regenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s