Terugblik Spanje 2008

Nadat mijn reis naar Syrië op het allerlaatse moment werd geannuleerd (vanwege uitgevallen vluchten), zocht ik een eenvoudig alternatief. Maar wel met mooi weer en een aantal nieuwe werelderfgoederen natuurlijk. Een vlucht naar Malaga bleek zelfs 2 dagen voor vertrek nog eenvoudig te boeken. Een huurauto en een eerste hotel volgden al snel, en zo richtte ik mijn vizier op Andalusië en Extremadura.

Met Granada en Mérida als pleisterplaatsen legde ik in totaal 1900 kilometer af en bezocht 5 nieuwe werelderfgoederen. Hoogtepunt van de trip was het Doñana Nationaal Park en het daarbij gelegen plaatsje El Rocio.

De provincies Andalucië en Extremadura liggen in het zuidwesten van Spanje. Ik was er eind maart, en zelfs toen was het er al warm (22 graden) met volop zon. In Granada kan het ’s ochtends vroeg en ’s avonds nog wel koud zijn, dat ligt wat hoger.

Vervoer
Met Transavia reisde ik vanuit Rotterdam naar Malaga. De vlucht zat goed vol, met veel gezinnen met kinderen en ook opvallend veel Belgen.
Vanaf het vliegveld van Malaga ben ik met een huurauto verder gereisd. Tussen alle grote steden in het zuiden zijn snelwegen. Het is er over het algemeen niet druk, behalve op de ringwegen van steden zoals Sevilla en Granada.

Accommodatie
Ondanks dat Zuid-Spanje toch wel een erg toeristisch gebied is, liggen de prijzen relatief gezien laag. Ik heb in de volgende drie hotels overnacht:

Hotel Macia Real de Alhambra in Granada: modern (vier sterren) hotel aan de weg naar het Alhambra. Parkeren kan in de eigen parkeergarage. Bus 13 brengt je naar boven, naar het Alhambra. Naar het centrum (de andere kant op) rijden de bussen 13 en 33. Grote kamer. Draadloos internet.
Prijs: 70 EUR exclusief ontbijt

Hotel Toruno in El Rocio: karakteristiek (twee sterren) hotel in het fraaie El Rocio. Vanuit mijn kamer had ik uitzicht op het meer en kon de hele dag vogels horen fluiten. Eenvoudig ontbijt.
Prijs: 55 EUR inclusief ontbijt

hotelelrocio

Hotel Velada Mérida in Mérida: groot hotel (vier sterren) in een woonwijk, maar 10 minuten lopen van de Romeinse theaters. Het heeft een zeer goed eigen restaurant en een cafetaria waar de gerechten uit dezelfde keuken komen. In die cafetaria kun je ook al voor een paar Euro ontbijten of alleen een koffie of drankje nemen. Gezellige sfeer ondanks de omvang van het hotel. Er is draadloos internet. Parkeren kan aan de straat of tegen betaling op de parkeerplaats van het hotel.
Prijs: 70 EUR exclusief ontbijt

Eten
De keuken is hier vrijwel uitsluitend regionaal of traditioneel Spaans. In een buitenwijk kom je nog wel eens een McDonalds tegen en een Italiaanse restaurants zijn er ook, maar daarmee houdt het exotische wel op.
De etenstijden zijn ook zeer Spaans: de lunch tussen 2 en 4, het diner vanaf een uur of 9.

etenguadalupe

Migas, gemaakt van broodkruimels, knoflook en olijfolie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s