Chengdu – Het luizenleventje van een reuzenpanda

Het dagelijks leven van een panda in gevangenschap is zorgeloos. Na de hele nacht lekker warm binnen in een hok te hebben liggen slapen, word je om acht uur ’s ochtends naar buiten gelokt voor het ontbijt. Je verzorgers hebben al stapels verse bamboe voor je klaar gelegd. Die hebben ze van ver uit de bergen moeten halen. Er staan mensen voor het hek te kijken hoe je eet en foto’s te maken, maar daar trek je je helemaal niets van aan. Je gaat er eens lekker onderuitgezakt voor zitten.

Chengdu067


Er ligt zoveel bamboe klaar dat je de lekkerste stukjes eruit kunt kiezen. Geholpen door je zesde vinger pak je een vuistvol groene bladeren en begint te knagen. Smakken mag. De overgebleven kale takjes laat je gewoon op de grond vallen, die ruimt een ander wel op. Je hoeft alleen maar je arm uit te strekken en je hebt weer een nieuwe groene bamboetak te pakken. De andere panda’s hebben hun eigen voorraadje en storen je niet tijdens het eten.

Chengdu053


Na een uurtje eten is het wel weer tijd om te slapen. Slapen is het lekkerst in een boom. Of zoals hier in het reservaat half hangend in een klimrek. Dit patroon van eten en slapen houd je wel zo’n 12 uur per dag vol. Dan heb je 10 tot 15 kilo bamboe weggeknaagd en is het al weer tijd voor een goede nachtrust!

Chengdu071

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s