Yangshuo – De Li-rivier vanaf Xingping

Yangshuo013
In de haven van Xingping, een dorpje zo’n 30 kilometer ten noorden van Yangshuo, laat ik mij leiden naar een rondvaartboot over de Li-rivier. Het is een relatief kleine boot waar 20 man op zitten, allemaal Chinezen.

Onze eerste stop is bij de rotsen die het briefje van 20 Yuan sieren. De Chinezen raken helemaal in extase en struikelen bijna over elkaar heen om zichzelf op de foto te laten zetten voor dit punt.

Yangshuo011
We varen verder in het zonnetje over de Li. Ik zit op een klein krukje voor op het dek. De boot is verder grotendeels overdekt en dan kun je alleen via de ramen naar buiten kijken. Vissen met aalscholvers is hier traditie. Nu zitten ze er vooral om met toeristen op de foto te gaan.

Yangshuo012
Dit deel van de rivier, rond Xingping, heeft de hoogste concentratie van karstbergen van de regio. Er zijn tientallen passagiersboten onderweg. De meeste zijn heel groot, er passen minstens 100 mensen op. Bij sommige bochten leidt dit gewoon tot een file.

Yangshuo020
Ondanks het vele toeristenverkeer zijn er toch ook nog lokalen onderweg op platte bamboevlotten.

We varen een eindje naar het noorden vanaf Xingping, keren dan en gaan dan een stuk naar het zuiden. Vanaf hier kun je eigenlijk helemaal door naar Guilin (is een hele dag varen), maar daarvoor staat het water nu te laag.

Yangshuo036
Dit lijkt mij de mooiste vorm van vervoer, een gemotoriseerd privé-bamboebootje. Het is voor toeristen eigenlijk verboden omdat het te gevaarlijk zou zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s