Guangzhou – Qingping-markt

De Qingping-markt in Guangzhou heeft zo’n slechte naam dat de Lonely Planet afraadt er naar toe te gaan. De markt legt zich tegenwoordig vooral toe op ingrediënten voor de traditionele Chinese geneeskunde. Vroeger werden er ook veel bedreigde diersoorten verkocht, vandaar die slechte naam.

Op de loopbrug naar de wijk toe begint het al goed. Een paar mensen hebben kleedjes op de grond neergelegd waarop ze klauwen uitstallen. Een paar keer goed kijken, en inderdaad, het zijn tijgerklauwen. De hele handel ziet er illegaal uit en ze kunnen het zo inpakken als er politie aankomt.

De Qingping-straat zelf doet het wat rustiger aan. Vooral gedroogde paddenstoelen doen het erg goed. Ook gedroogd te koop zijn slangenhuiden, slakken, zeesterren, geitenpootjes en allerlei ondefinieerbaar spul. Een eindje verderop zijn de levende dieren te vinden: schildpadjes, wormen, schorpioenen en dikke padden. Echt diersoorten die me bedreigd lijken zie ik niet, wel wat hondjes en katjes. Misschien heb ik een steegje gemist en waarschijnlijk is dat maar beter ook.

qingping

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s