Dhaka

Door wat logistieke vertragingen aan het begin en eind van mijn reis heb ik helaas niet zo veel van Dhaka kunnen zien. Het verkeer zit er vast in een bijna permanente file. De fietsriksja’s rijden in rijen van drie breed over de straten. En dan nog alle bussen en auto’s.

Sikh tempel
Er zijn een paar honderd Sikhs in Bangladesh, en in de universiteitswijk hebben ze hun tempel. Ze zijn vooral actief in de textielindustrie. Iedere vrijdag komen ze in deze witte tempel bijeen. Dan wordt er ook gratis voedsel uitgedeeld aan de armen van de stad. Daarvoor is er een grote zaal bij de tempel, waar het eten op de vloer wordt uitgeserveerd.

Oud Dhaka
Het Pink Palace (of Ahsan Manzil) is het stralend middelpunt van het drukke Oud Dhaka. Het is een inderdaad roze paleis, uit de 19e eeuw. Nu is het een museum dat de geschiedenis van Dhaka en vooral die van de heersende families toont.

Hindu Street is een lange straat in het oude centrum van Dhaka waar veel hindoeïstische winkels en bedrijfjes zijn. Er wordt druk geboetseerd aan Sarasvati-beelden en je kunt er schelpen armbanden kopen die voor het huwelijk gebruikelijk zijn. De sterke geur van wierook en de vele kleuren en geluiden doen je voor even in India wanen. India dat veel gemeen heeft met Bangladesh, maar net een stuk kleurrijker en indringender is.

5872027343_edab9765e5_b

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s