Algemene tips Sicilië

In Noto heb ik overnacht in het Hotel della Ferla. Het is feitelijk een groot familiehuis in een woonwijk, op loopafstand van het centrum. Er zijn maar een paar kamers, en opa zorgt voor de gasten. In mijn geval betekende dat het iedere ochtend brouwen van een cappucinootje en het uit de wat krappe garage rijden van mijn auto. Zeer vriendelijke en rustige accommodatie, voor 45 EUR per nacht.

In Cefalú verbleef ik in het Villa Gaia Hotel. Dit is een middelgroot hotel aan het eind van de boulevard. Wat onpersoonlijker, maar met ruime kamers met balkon en een overheerlijk ontbijt. 58 EUR per nacht.

Over het eten in Sicilië kan ik alleen al pagina’s volschrijven. Het is gewoon fantastisch, waar je ook zit. Van buitenaf is het vaak moeilijk te zien in wat voor zaak je terecht komt. Maar het maakt allemaal niet uit, chique of volks, de heerlijkste pasta’s en visgerechten worden je voorgeschoteld. De meeste restaurants gaan ’s avonds pas om 8 uur open en de prijzen liggen er op Nederlands niveau.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s