Praktische info Barbados & Dominica

Achteraf kreeg ik het commentaar ‘Wat een decadente vakantiebestemming voor een week’.

Zeker, het is een eindje vliegen (9 uur) en het prijspeil ligt er duidelijk hoger dan in Nederland. Maar het levert ook mijn eerste kennismaking op met het Caribisch Gebied: een van de weinige subcontinenten waar ik nog niet ben geweest, en tevens het onderwerp van mijn studie uit het verleden (Caribische geschiedenis).

Algemeen

Voor beide eilanden geldt dat het er eenvoudig is om rond te reizen. Ze zijn maar klein, en er is een goede (toeristische) infrastructuur. Zoals al uit de verslagen blijkt, vond ik Dominica leuker dan Barbados. Authentieker, en met een fantastische natuur.

Op Barbados is het bussysteem echt handig. Voor elke rit, hoe lang of kort deze ook is, betaal je BJD 1,50. Als je met de ‘openbare’ bus gaat moet je dat geld gepast hebben. Dit zijn grote bussen, net als in Nederland. Daarnaast rijden er op de populairste trajecten ook heel veel minibusjes. Hier kunnen ca. 10 mensen (opgevouwen) in. Deze busjes zijn meestal voorzien van luide muziek en scheuren naar hun bestemming. Voordeel is wel dat ze heel frequent rijden, en dat ze ook wisselgeld geven.

barb6Op Barbados verbleef ik in Palm Garden Apartments. Inderdaad meer een appartement dan een hotel, inclusief keukentje en een o zo belangrijke koelkast. De ligging is goed, het is er schoon en ze hebben een heerlijk zwembad. Echt luxe is het allemaal niet. Ik betaalde ca. 50 euro per nacht, vrij veel voor wat je in de rest van de wereld voor dat bedrag krijgt. Reserveren kun je hier via mail

Op Dominica logeerde ik in Roxy’s Mountain Lodge. Een beetje aan het eind van de wereld, maar wel in een mooie omgeving.

Op Barbados betaal je met de Bajan Dollar, op Dominica met de Eastern Caribbean dollar. Je kunt bijna overal pinnen. Ook ben ik een keer naar een bank geweest, wat wel een hele belevenis was. Ondanks een forse rij achter me maakte de jongen achter de balie er een gezellig gesprek van. Iemand uit Nederland had hij nooit ontmoet, en Nederland is dat ook niet een eiland? Net zoals de douane was ook hij zeer geïnteresseerd in het werkvisum voor de VS in mijn paspoort.

De prijzen, tja, niet echt goedkoop:
Wat? Lokale prijs Prijs in euro
Taxi vliegveld – Worthing (B) EUR 12
Busrit EUR 0,75
Entree Francia Plantation EUR 5
Entree Barbados Museum EUR 4
Maaltijd EUR 12,50
Cola op terras EUR 1
Kwartier internet EUR 1,25

In Worthing (Barbados) heb ik een paar keer gegeten bij Lucky Horseshoe, een western restaurant. Niet echt authentiek, maar veel anders is er ook niet langs de kust. Er zijn veel fastfood-restaurants en weinig tot geen plekken waar je eens lekker kunt gaan zitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s